Erkend Duurzaam

Aantoonbaar duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt steeds vaker gevraagd door de klanten van metaalrecyclingbedrijven.

Recycling is per definitie een duurzame activiteit. Dat vertellen MRF-leden met genoegen aan iedereen die dit nog niet helemaal begrepen hadden. Spoedig kunnen kunnen MRF-leden een flinke stap verder zetten: zij kunnen aantonen dat zij maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)

In de afgelopen maanden heeft de MRF gesproken met de Stichting IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit) over de mogelijkheden van een MRF-variant van het MVO Keurmerk. De MVO-certificering – Erkend Duurzaam genaamd - is al in gebruik bij onder meer de schadeherstel bedrijven en autodealers. 

De MVO-certificeringsregeling is breed erkend en praktijkgericht. Hij sluit aan op de systematiek van het MRF Keurmerk, maar wordt een vrijwillige module van het MRF Keurmerk. De certificeringsaudits worden gedaan door de firma Casimir.

Met deze Keurmerkmodule, die al door meer dan 1000 bedrijven in de automotive branche gevoerd wordt, is dit voor leden een relatief goedkope en eenvoudige manier om aan een certificeringseis voor MVO te voldoen.

Tijdens de voorjaarsledenvergadering van de MRF op 17 maart a.s. zal de Stichting IvDM een presentatie geven over de voordelen van het MVO Keurmerk.

Bron: www.mrf.nl

 

Gepubliceerd op:   4 maart 2015 1506 x bekeken